Overheerlijk vegan en eiwitrijk bonenrecept
- Mart de Jong
- 25 mrt
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 19 okt

Ben je op zoek naar een heerlijk en voedzaam vegan eiwitrijk recept? Deze kruidige bonenstoof met quinoa zit boordevol plantaardige eiwitten en essentiële voedingsstoffen. Ideaal voor sporters, vegans en iedereen die gezond wil eten! Waarom is dit recept eiwitrijk?
✔ Bonen (zwarte bonen & kidneybonen) bevatten veel eiwitten en vezels
✔ Quinoa is een complete eiwitbron met alle essentiële aminozuren
✔ Chiazaad zorgt voor extra eiwitten en gezonde omega-3 vetzuren
Eiwitrijk Vegan Bonenrecept: Ingrediënten (voor 2-3 porties)
1 blik zwarte bonen (400 g, uitgelekt)
1 blik kidneybonen (400 g, uitgelekt)
150 g quinoa
1 rode paprika, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 el tomatenpuree
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
½ tl chilipoeder (optioneel)
1 el olijfolie
250 ml groentebouillon
1 el chiazaad
Peper & zout naar smaak
Verse koriander of peterselie voor garnering
Bereidingswijze vegan bonenrecept
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Kook de quinoa volgens de verpakking. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en kruiden toe en roer goed door. Doe de bonen en groentebouillon erbij en laat 10 minuten sudderen. Roer de gekookte quinoa en chiazaad erdoor en laat nog 2 minuten op laag vuur staan. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met verse koriander of peterselie.
Voedingswaarde per portie
Deze vegan bonenstoof is niet alleen eiwitrijk, maar ook heerlijk kruidig en voedzaam. Perfect voor een gezonde maaltijd na het sporten of gewoon als voedzaam diner. Probeer het vandaag nog en laat je verrassen door de smaak!
Eiwit: 22 g
Koolhydraten: 45 g
Vetten: 7 g
Vezels: 12 g



Opmerkingen