top of page

5 goede redenen om tofu aan je maaltijd toe te voegen

  • Foto van schrijver: Mart de Jong
    Mart de Jong
  • 15 sep
  • 1 minuten om te lezen
ree

Tofu klinkt velen nogal onsmakelijk in de oren. Ten onrechte, want tofu is goedkoop en makkelijk toe te voegen aan elke maaltijd. Qua smaak is het wat je er zelf van maakt -zoals met alles in 't leven. En daarnaast heeft biologische tofu vele gezondheidsvoordelen. We sommen ze even voor je op. 


Vijf voordelen van tofu 


Hoog in proteïnen 

Tofu bevat alle 9 essentiële aminozuren en is daarmee een complete eiwitbron. 

Laag in verzadigde vetten 

Tofu bevat weinig verzadigde vetten, die slecht zijn voor je cholesterol. 

Flinke bron van ijzer 

Tofu vormt een mooie bron van ijzer, dat belangrijk is voor je rode bloedlichaampjes die zuurstof transporteren. 

Bevat veel calcium 

Tofu zit vol met calcium, cruciaal rol voor sterke tanden en botten. 

Bron van magnesium

Moeten we deze nog toelichten? Elke sporter wil magnesium. 


Mythes over tofu ontkracht 


En mocht je nou denken dat 't regenwoud wordt gekapt voor jouw blokje tofu, dan heb je het mis. Maar liefst 90 procent van de sojateelt is bestemd voor veevoer en zit verborgen in eieren, vlees en zuivel -en slechts 6 procent voor 'vleesvervangers'. 


En het verhaal dat mannen bang moeten zijn voor vrouwelijke kenmerken door 't oestrogeen in tofu, staat bekend als de 'tofu estrogen myth'. Zo zijn er al een aantal onderzoeken gedaan naar dit verband, waarbij geen effecten van soja-eiwit of isoflavonen op reproductieve hormonen bij mannen werden gevonden. Je kunt dus met een gerust hart je blokjes tofu wegwerken. 

Opmerkingen


bottom of page